Turisme cultural

Patrimoni i cultura

Solsona imprescindible!

Passejant per Solsona ens endinsem en una ciutat plena d’història i tradicions arraigades que es respiren per tots els racons del centre històric. Una població de gegants i bestiar folklòric, de tradició ganivetera i artesania alimentària.

Descobreix la Vall de Lord

La Vall de Lord és una petita vall situada a l’Alt Solsonès que presenta una combinació perfecta de tots els elements naturals característics del Prepirineu: muntanyes, rius, vegetació i animals.

Les diferents serres i els seus rius es troben plenes de vegetació, la qual és molt diversa gràcies a la forta variabilitat que presenta el terreny. En aquest entorn predominen els paisatges prepirinencs amb prats subalpins i boscos de pi negre a les parts més altes i rouredes i boscos de pi roig a les zones més baixes. Aquesta variabilitat fa que el paisatge a la primavera i a l’estiu es pinti amb diferents tons de verd i durant la tardor adopti diferents contrastos de vermells, taronges i groc.

Olius

Fes un viatge per la història amb una ruta guiada al conjunt monumental de Sant Esteve d’Olius.

Aquesta visita et transportarà des del temps dels ibers fins a principis del segle XIX, recorrent el camp de sitges ibers, l’església romànica, la cripta preromànica i el cementiri modernista, dissenyat per Bernardí Martorell.

Santuari del Miracle

El Santuari del Miracle és un centre de religiositat realment excepcional que arreplega notables valors religiosos i artístics. Descobreix els secrets més ben guardats del Santuari com els retaules barrocs i la sagristia, el claustre del monestir i l’estany.

L’església és oberta cada dia de l’any, de 7 del matí a 8 del vespre, amb accés lliure.

Cardona

A 15 km del càmping es troba el poble de Cardona, que destaca pel seu emblemàtic castell medieval.

La visita teatralitzada “ la verdadera història de la Torre de la Minyona” dirigida al púbic familiar o la “visita general interpretativa del Castell de Cardona” per al públic general.

Muntanya de Sal

La Muntanya de Sal és un fenomen natural únic al món i encara avui creix a mesura que la pluja l’erosiona. Els seus 120 metres són només la punta d’un enorme diapir de prop de dos quilòmetres de profunditat.

Per més informació i reserves.

Tancar

Formatgeria del Miracle

Celler del Miracle