SERVEIS DEL CÀMPING

Ecoturisme

Ecoturisme

L’ecoturisme turisme ecològic és l’activitat turística que es desenvolupa sense alterar l’equilibri del medi ambient evitant els danys a la natura. Aquest, intenta promoure el benestar de les comunitats locals i la preservació del medi natural incentivant el desenvolupament sostenible i la seva conservació.

L’ampli ventall de possibilitats naturals que ofereix la comarca del Solsonès fan que la visita al nostre entorn sigui del tot completa; paisatge, fauna, esports en plena natura, excursions i activitats guiades… sempre amb l’objectiu de la preservar i minimitzar el nostre impacte al medi.

Les nostres iniciatives

Càmping el Solsonès porta a terme múltiples activitats de naturalesa per a famílies, per conèixer la bellesa del paisatge i la biodiversitat de Solsonès, i sobretot per ensenyar als nens i nenes com poden prendre cura de l’entorn natural.

Es fan també activitats per a la cura del Medi Ambient com els tallers de reciclatge, reutilitzant els materials del nostre dia a dia o la construcció de menjadores i caixes niu per a ocells i ratpenats. Activitats tant pedagògiques com divertides que deixen un bon record i aprenentatge permanent als més petits.

És un gran plaer compartir amb vosaltres la satisfacció de comptar des de l’any 2001 amb el distintiu internacional d’excel·lència en la gestió ambiental EMAS (Eco-Management Audit Scheme).

La nostra família va apostar des d’un principi per una política de respecte i protecció del medi ambient, la qual ha quedat reflectida en el compromís adquirit mitjançant aquest sistema de gestió mediambiental de millora contínua.

L’EMAS és una eina d’ús voluntari disponible per a qualsevol organització que operi en algun sector econòmic de la Unió Europea o fora de la Unió Europea i que vulgui:

 • Assumir una responsabilitat ambiental i econòmica
 • Millorar el seu comportament ambiental
 • Comunicar els seus resultats ambientals a la societat i a les parts interessades en general

Actualment comptem amb el meritori Certificat de Plata (Silver Recognition) per portar més de 15 anys de gestió sostenible.

A partir de l’any 2014 va ser implementada la Responsabilitat Social Corporativa al Càmping El Solsonès, gràcies a l’assessorament del Consorci per al Desenvolupament de la Catalunya Central, en el marc del projecte de Gestió Sostenible Rural.

Per aconseguir que aquest sistema funcioni i es compleixin els objectius marcats, necessitem la conscienciació i col·laboració de tots els clients. Per això us informem de les actuacions que el càmping porta a terme en quant a l’ús i activitat dels campistes intentant mantenir una gestió adequada turística en línia de qualitat i sostenibilitat.

Tancar

Enllaços d’interès

Tancar

Política Ambiental

Càmping el Solsonès realitza la següent declaració de política medi ambiental, que és aplicable a totes les operacions i instal·lacions realitzades en el nostre càmping, i que recull la descripció dels objectius, prioritats i principis generals de la nostra empresa pel que fa al medi ambient.

Estem compromesos a desenvolupar la nostra activitat amb el màxim respecte i protecció a la mitjana millorar de forma contínua, sempre que estigui al nostre abast, les tècniques, pràctiques i actuacions mediambientals.

Reconeixem les nostres responsabilitats envers el medi i ens marquem els següents objectius:

 • Complir la normativa mediambiental existent i superar les exigències legislatives mediambientals, sempre que sigui possible, d’acord amb un compromís de millora contínua.
 • Promoure la minimització i valorització dels residus generats al càmping amb l’objectiu d’assolir una gestió òptima el més correcta possible.
 • Prendre les mesures oportunes per disminuir el consum d’aigua i energia i la generació de residus.
 • Involucrar tots els agents implicats en les tasques relacionades en la millora del respecte al medi ambient:
  • Informació i sensibilització dels treballadors sobre bones pràctiques ambientals.
  • Informació als clients sobre la situació ambiental del càmping aconsellant sobre les bones pràctiques a realitzar.
  • Informació als proveïdors sobre compromisos ambientals i requisits que els hi implica.
 • Gestionar la comunicació amb els clients com a instrument d’educació i promoció del respecte al medi ambient.
 • Definir programes d’objectius que permetin a l’organització treballar cap a una millora contínua dels seus aspectes ambientals.
 • Fer públiques les actuacions i progressos mediambientals adquirits.

CÀMPING EL SOLSONÈS
DECLARACIÓ MEDIAMBIENTAL

Tancar

Declaració Mediambiental

Càmping el Solsonès va obtenir l’any 2001 la certificació EMAS, màxim reconeixement internacional, que es valida cada any gràcies al treball ambiental que es realitza i que el valida com a oferta turística especialitzada en ecoturisme.

Ja comptem amb el Premi Certificat de Plata i ja portem més de 20 anys de gestió ambiental sostenible.

Vídeo promocional del registre EMAS
Tancar

Bones Pràctiques per als Clients

 1. Estalvi d’aigua i energia. Consumeixi només l’aigua necessària i faci-ho amb sentit comú a la dutxa, a rentar els plats o la roba, a regar les plantes o la gespa, a les fonts, etc. De la mateixa manera tancar els llums cada vegada que surti, en substituir una bombeta fer-ho amb una de baix consum.
 2. Respecte la les plantes i els jardins del càmping.
 3. Intentar reciclatge i reutilització material. Utilitzar de forma correcta els contenidors de recollida selectiva, separant les escombraries prèviament al rebuig orgànic.
 4. Incrementar les vostres compres amb productes casolans, del país o ecològica. Sol·licitar al supermercat aquests productes. Comprar solidàriament.
 5. Respecte la natura que t’envolten en el seu lloc de descans.
 6. Precaució amb les foc i mai no jugar amb ell al bosc.
 7. Ajuda en la recerca de millors pràctiques ambientals de gestió per aconseguir un nivell de màxima qualitat en el càmping.

Per tot això gràcies.

El responsable de Medi Ambient i La direcció.

Amb un toc d’humor… promovem la recollida de residus!