SERVEIS DEL CÀMPING

Ecoturisme

Ecoturisme

L’ecoturisme turisme ecològic és l’activitat turística que es desenvolupa sense alterar l’equilibri del medi ambient evitant els danys a la natura. Aquest, intenta promoure el benestar de les comunitats locals i la preservació del medi natural incentivant el desenvolupament sostenible i la seva conservació.

L’ampli ventall de possibilitats naturals que ofereix la comarca del Solsonès fan que la visita al nostre entorn sigui del tot completa; paisatge, fauna, esports en plena natura, excursions i activitats guiades… sempre amb l’objectiu de la preservar i minimitzar el nostre impacte al medi.

Les nostres iniciatives

Càmping el Solsonès porta a terme múltiples activitats de naturalesa per a famílies, per conèixer la bellesa del paisatge i la biodiversitat de Solsonès, i sobretot per ensenyar als nens i nenes com poden prendre cura de l’entorn natural.

Es fan també activitats per a la cura del Medi Ambient com els tallers de reciclatge, reutilitzant els materials del nostre dia a dia o la construcció de menjadores i caixes niu per a ocells i ratpenats. Activitats tant pedagògiques com divertides que deixen un bon record i aprenentatge permanent als més petits.

És un gran plaer compartir amb vosaltres la satisfacció de comptar des de l’any 2001 amb el distintiu internacional d’excel·lència en la gestió ambiental EMAS (Eco-Management Audit Scheme).

La nostra família va apostar des d’un principi per una política de respecte i protecció del medi ambient, la qual ha quedat reflectida en el compromís adquirit mitjançant aquest sistema de gestió mediambiental de millora contínua.

L’EMAS és una eina d’ús voluntari disponible per a qualsevol organització que operi en algun sector econòmic de la Unió Europea o fora de la Unió Europea i que vulgui:

 • Assumir una responsabilitat ambiental i econòmica
 • Millorar el seu comportament ambiental
 • Comunicar els seus resultats ambientals a la societat i a les parts interessades en general

Actualment comptem amb el meritori Certificat de Plata (Silver Recognition) per portar més de 15 anys de gestió sostenible.

A partir de l’any 2014 va ser implementada la Responsabilitat Social Corporativa al Càmping El Solsonès, gràcies a l’assessorament del Consorci per al Desenvolupament de la Catalunya Central, en el marc del projecte de Gestió Sostenible Rural.

Per aconseguir que aquest sistema funcioni i es compleixin els objectius marcats, necessitem la conscienciació i col·laboració de tots els clients. Per això us informem de les actuacions que el càmping porta a terme en quant a l’ús i activitat dels campistes intentant mantenir una gestió adequada turística en línia de qualitat i sostenibilitat.

Tancar

Enllaços d’interès

Tancar

Política Ambiental

Al Càmping el Solsonès som conscients de la importància de la protecció del medi ambient i de la necessitat de dur a terme la nostra activitat amb el mínim impacte ambiental.

Creiem que és necessari promoure un turisme més sostenible, que respecti tant els recursos globals del planeta com també l’entorn més proper on es desenvolupa l’activitat; a través de la incorporació i foment d’hàbits que minimitzin la petjada ecològica de la nostra activitat com a empresa. Volem contribuir a la sensibilització i pedagogia de tots els agents vinculats a la nostra activitat, i apostem  per la creació de xarxa amb aquells que treballin amb els mateixos valors.

És per això que prenem el compromís en els següents objectius:

 • Complir la normativa mediambiental vigent, desenvolupant millores en el nostre treball diari per a contribuir a un millor comportament.
 • Implantar mesures d’actuació, control i correcció per tal de poder prevenir, en la mesura de les nostres possibilitats, la contaminació; i disminuir l’impacte ambiental que genera l’activitat del càmping.
 • Promoure la protecció de tots els vectors ambientals que es puguin veure afectats per l’activitat del càmping, així com prevenir la contaminació.
 • Reduir la generació de residus, tot millorant la recollida selectiva, reduint l’ús de productes d’un sòl ús, i augmentant l’ús de productes retornables, reciclables i reutilitzables.
 • Reduir el consum d’aigua, tot promovent-ne el seu ús eficient i conscient.
 • Incorporar progressivament l’ús d’energies renovables i reduir l’ús de combustibles fòssils. Reduir la nostra taxa de CO2 en la línia de les directives internacionals.
 • Apostar  per l’ús i contractació de productes i serveis que incorporin criteris ambientals, de proximitat i socials.
 • Promoure actituds de presa de consciència i estima envers el medi natural entre els clients, a través de l’oferiment de diverses activitats de sensibilització que es realitzen al Càmping i en un entorn proper.
 • Informar, conscienciar i fer partícips als treballadors en el sistema de gestió ambiental.
 • Informar als clients i proveïdors sobre l’aposta del càmping en matèria de sostenibilitat, tot animant-los i interpel·lant-los a seguir bones pràctiques.
 • Teixir xarxa entre els agents locals del territori que treballin amb els mateixos valors, per a promoure de manera conjunta la filosofia de sostenibilitat.
 • Potenciar les noves tecnologies per impulsar noves eines de de comunicació, d’educació i promoció per la sostenibilitat i el respecte al medi ambient.
 • Fer públic l’estat de la gestió anual del càmping i ressaltar els progressos mediambientals  assolits.
 • Revisar periòdicament el nostre comportament ambiental i definir accions per a seva millora contínua.

Seguim treballant per un turisme sostenible i ecològic. Ens hi ajudes?

Moltes gràcies

La Direcció

CÀMPING EL SOLSONÈS
DECLARACIÓ MEDIAMBIENTAL

Octubre 2023

Tancar

Declaració Mediambiental

Càmping el Solsonès va obtenir l’any 2001 la certificació EMAS, màxim reconeixement internacional, que es valida cada any gràcies al treball ambiental que es realitza i que el valida com a oferta turística especialitzada en ecoturisme.

Ja comptem amb el Premi Certificat de Plata i ja portem més de 20 anys de gestió ambiental sostenible.

Vídeo promocional del registre EMAS
Tancar

Bones Pràctiques per als Clients

 1. Estalvi d’aigua i energia. Consumeixi només l’aigua necessària i faci-ho amb sentit comú a la dutxa, a rentar els plats o la roba, a regar les plantes o la gespa, a les fonts, etc. De la mateixa manera tancar els llums cada vegada que surti, en substituir una bombeta fer-ho amb una de baix consum.
 2. Respecte la les plantes i els jardins del càmping.
 3. Intentar reciclatge i reutilització material. Utilitzar de forma correcta els contenidors de recollida selectiva, separant les escombraries prèviament al rebuig orgànic.
 4. Incrementar les vostres compres amb productes casolans, del país o ecològica. Sol·licitar al supermercat aquests productes. Comprar solidàriament.
 5. Respecte la natura que t’envolten en el seu lloc de descans.
 6. Precaució amb el foc i mai no jugar amb ell al bosc.
 7. Ajuda en la recerca de millors pràctiques ambientals de gestió per aconseguir un nivell de màxima qualitat en el càmping.

Per tot això gràcies.

El responsable de Medi Ambient i La direcció.

Amb un toc d’humor… promovem la recollida de residus!